Той не бе измислен... Не, не бе...
Намерих го, когато не очаквах –
мъж, отдавна минал трийсетте,
с прежулено сърце от вятъра...
С ръце като разпалено огнище
и поглед, раждащ бурен дъжд,
Той... той не ми предложи нищо,
а просто ми показа, че е... мъж,
наподобяващ малко Дон Кихот -
странно луд, но пък романтичен.
Затова ще го науча на Живот,
а мене той ще учи на Обичане.
22.11.12
© Сияна Георгиева Всички права запазени