4.07.2018 г., 3:43 ч.

Той НЕ ме обича 

  Поезия » Любовна
708 1 1

Как може да е толкова красив? Истински ли е изобщо?

Защо очите му от морето по-сини са и по-дълбоки, по-безкрайни?

Защо влюбих се във него, когато нямаме едничко общо

нещо, за което да се хвана, и чувствата ми ще останат тайни?

 

С чар ли покори сърцето ми или със случаен поглед, който хвърли ми

сякаш сламка на удавник? И давя се сама, под водата съм дори.

Не ще изплувам. Той висок бряг е, а аз – дъно, потънало в сълзи,

повявах на мечтата и рискувам в търсенето й да изгубя себе си.

 

Обича ли ме този, който за съществуването ми не знае и никога

не ще узнае? Има ли смисъл да питам, щом наясно съм с Не-то.

Ще отида при него – „Здравей, аз съм.“, не сега, незнайно кога,

за да чуя Не-то, което на малки парченца ще ми разбие сърцето.

 

(...защото той не ме обича)

© Гери Николаева Всички права запазени

Първият ми опит да докажа на себе си, че НЕ умея да пиша поезия. Благодаря на всеки, който ще отдели от времето си, за да го прочете.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??