28.07.2019 г., 19:43 ч.

Толкова 

  Поезия » Любовна
932 3 4

Толкова. 

 

Тишина. Тъпа болка. И раздиращо разочарование.

Безсъзнание. 

 

Пулсиращи съдбовни думи. Нищо няма от тях. Ехти тъжен смях. 

В очите влиза прах. 

 

Разстрел.

Безкрай. Безотказно. Безвъзвратно.

Всеки път. 

И после обратно. 

Вечен кръг. 

 

Две тела на земята.

Шепнат молитва. И те не знаят защо. 

Там лежат отдавна...

 

... Безжизнено!

 

Безтегловност. Безпътица. 

Пълно е с пътища... 

 

Сила в разрушението. И след него слабоволие. 

Пак пулсиращото главоболие. 

 

Бягство. През глава. През очи. Без уши. Без думи.

Безумие. 

 

Унищожение. Унижение. Упражнение по любов. 

Ненамерен покров. 

 

Тела, храна, мечти и клетви на боклука. Без поука. 

Вятърът и мълниите довършват огризките. 

Скоро ще са ясни мислите. 

Гръб и напред! На чисто. 

Без смисъл. Без тревога. Без нищо.

 

Без... 

Ще живея от днес. 

 

Мълчание. Най-лесното. Най-сигурното. Най-безгрешното. Най-празното. Най-заразното. 

Най-убиващото. Най-гарантиращото. Най-безсмисленото. Най-възвишеното. 

Най-красивото доказателство за Нищо! 

 

Гордост. Жалка. Малка. Залъгалка. Над всичко. Над тебе. Над мене. Се стеле. Сковава и дава сила за грях. 

Без вина. Без страх.

Обгръща. Души. 

Удуши. 

 

Предателство. Поредното. Последното.

Спряло е Времето. 

 

И чака. 

"А часовникът тиктака. 

Тик-так

Тик

Так..."

© Лора Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за споделеното. Черно-бял е филмът, да. А черното, знаем, съдържа всички цветове...
  • Изгледах един черно-бял филм.
    Поздрави за творбата.
    Предателство. Поредното. Последното.
    Спряло е Времето. ...
    В очакване на новото предателство.
  • Усетила си ги. Благодаря.
  • Като изстрели са думите тук.
Предложения
: ??:??