Разбрах, че щастието не си отива,
когато се научих да го виждам
дори във дрехата си сива,
дори във болката прииждаща.
Навсякъде, във всичко спотаено
не се укрива, просто е свенливо,
докосва ме по рамо съкрушено,
очите ми разплакани открива
и шепне: ”Виж ме, виж ме, тук съм!
Не съм те изоставяло за миг,
защото съм реалност, а не сън,
един действителен, върховен пик.
Не ме търси, а просто открехни
вратата на сърцето си смутено,
за да пропъдя страхове, мъгли,
в мига си да ме чувствуваш въплътено.”
Послушах го и с него съм на “ти”,
уверена като планински връх
с надежди извисени и мечти,
а не със мрачни лишеи и мъх.
Смених очите си, смених ума си,
смених планетата, върху която стъпвам,
открих, че сатаната е прекрасен
и благославям просешките кръпки.
Вместо сълзи, отглеждам си усмивки,
в един целогодишен месец май.
Понякога без залък и завивки
аз пак живея в приказка без край.
© Диана Кънева Всички права запазени
Разбрала си къде е щастието,Загора!
Поздравления за стиха!