26.05.2016 г., 19:40 ч.

Топъл мираж 

  Поезия » Любовна
616 0 14

Стълбите 

грейват от светлина!

Бързаш към мене

и звънват стъклата,

стъпките чули!...

Но вместо жена

слънцето сякаш

слиза в позлата!

 

А пък смехът ти

отваря врати!

Стълбите тичат

след моето щастие!

Сенки две спират се–

миг ги дели

да се прегърнат

вълшебно пораснали!

 

Бавно се сливаме

в топъл мираж!

Дъхава пролет си,

влюбена, млада!

Стълбите чезнат-

етаж след етаж-

на косите ти

под водопада!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??