6.06.2008 г., 22:33 ч.

Това е животът 

  Поезия » Философска
530 0 2
 

Това е животът

 

Това е животът!

Все по-често се питаме

затова ли живеем?!

За да се скитаме

и от най-близките си забравени,

а сърцата ни... сякаш от камък са правени -

тежат все по-непосилно в гърдите

и все по-неусетно минават годините.

 

"Това е животът!"

Все по-често си казваме

и теглим хомота на хиляди ядове.

От проблеми на делника

всекидневно притиснати,

от ден на ден, без да го искаме,

волю-неволю сме станали стиснати.

 

Това е животът!

Запилял се е всеки нанякъде:

Кой да учи, кой да работи...

Нещо силно във гърлото стяга те -

Заприличали сме на роботи.

 

Това е животът!

Едни се женят,

други - служба военна отбиха вече.

Някои жалеят, а трети не ги е еня.

 

Това е животът!

Бяхме много...

Но за купони и забавления.

Днес - единици оставаме

по опела и погребения.

 

Такъв е животът!

Разделихме се със мечтите си

и с дългосрочните планове.

Останаха ни само проблемите

на пътници във безпътни влакове.

© Галина Матева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Такъв е живота - всеки трябва да го изскита по своя си начин!!!Поздрави!!!
  • Разделихме се със мечтите си
    и с дългосрочните планове.
    Останаха ни само проблемите
    на пътници във безпътни влакове.

    Колко си права, Гале!
    Поздравления за стиха!
Предложения
: ??:??