22.09.2005 г., 16:14 ч.

Това е тя 

  Поезия
888 0 2

Това е тя

Аз нямам нищо,
освен тъжни есенни смешки
и две-три цигари във джоба,вървящи пред нея...
Надеждата.
Обръщат се тези убийци и викат й "Ставай",
тя се мъчи да се усмихва като лятна измама.
Тя е вярващата вървяща.
Жена на средна възраст.
Има тя всичко мое,
нямам дори нейна снимка.
Просякът влиза в магазин,
иска нещо безплатно.
Тя е зад щанда:
-Вземи една вафла.
И той си отива.
Да,да,никой не я познава.
Тя е тази,която те поздравява.
Която гледа в пода.
Която е изморена в трамвая.
Която се радва на малки неща.
Жената,с цигара в ръка.

© Ясен Крумов- Хенри Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Истинска ПРЕЛЕСТ!
  • ЕЕЕЕЕ... Страхотно е!... Браво,момче!!!
Предложения
: ??:??