25.05.2013 г., 11:30 ч.  

Това е всичко! Нагоре и напред! 

  Поезия » Философска
413 0 0

Това е всичко! Нагоре и напред!



Това е всичко! Горд и благороден,
и твърд, и устремен нагоре и напред,
вървя по своят път не лек, съдбовен,
през мисли, чувства и с мечти безчет.

През много сенки, тръни и гримаси,
с развети буйни, с пламнали коси,
разкъсвам смело мрачните завеси,
да грейнат в мене слънчеви лъчи.

Сърцето иска обич, не лъжи и тайни!
Опарих се, видях, разбрах, разкрих..,
но други като граници с прегради,
разделят територии, вини, съдби... .

Но ти си силен! Горд! И благороден!
И твърд! И устремен нагоре и напред!
Вървиш суров, изпит, задъхан, сроден
на себе си, и на този безразсъден Век.

 

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??