29.02.2008 г., 0:06 ч.

това мълчание 

  Поезия » Друга
671 0 4

това мълчание
и хилядите ни
места където
сме били

 

това мълчание
което се е настанило
помежду ни

 

като кълбо
цигарен дим
като навиците
сутрин щом
успееш някак си
да се свлечеш
от самотното легло

ето ей така
неизкоренимо
и така удобно
помежду ни
се е настанило

 

и липсата на думи
и липсата на смисъл
да ти обяснявам
липсата ти на червило
което щях да сложа върху
устните ти
помежду ни
върху устните си
и така да
очертая
разчертая
предначертая
границите на
това мълчание

това мълчание
и
паузите
от восък
погледни
това мълчание
което никак не убива
а само ме лекува
лекува ме

и още как
от себе си

© Питър Хайнрих Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??