16.09.2008 г., 19:19 ч.

Това не е любов 

  Поезия » Любовна
755 0 3

Това не е любов

 

Това ли ти любов наричаш,

докосване без страст.

Да казваш на някого, че го обичаш

и лъжите да са пропаст между вас!

 

На любов да не искаш да се учиш,

ако целувка няма да получиш.

А вятър хладен, дори не студен,

да е твоето оправдание да не си със мен!

 

И да ми казваш, че ме обичаш,

а сам да се питаш дали е така.

Любов ли можеш ти да го наричаш,

то е всичко друго, но не и любовта!

 

Не може да приемаш ти за лесно

чувствата на хората и любовта!

Може и да ти е интересно,

но това не е игра!

 

От празни думи нямам нужда,

искам на всичко за мен да си готов.

И ако тази отговорност ти е чужда,

то това не е любов!!!

 

 

 

© Елена Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотно е !!! Поздравявам те !
  • Така е, и точно това е проблемът в стихотворението. Едно е да казваш, друго е да чувстваш. Тук става дума за празните думи. Все пак - мерси
  • Вярно е, но любовта не е да казваш ня някого да те обича, а той сам да изпитва........онова което наричаме любов, без да разбираме.Поздрави
Предложения
: ??:??