4.05.2008 г., 6:36 ч.

Това съм Аз 

  Поезия » Друга
882 0 7

Аз пълна съм със сила!

На хора много мога ръка да подам,

не защото молят,

а от обич да помогна само...

 

Аз нося светъл огън

за хората, познали радостта,

намирам дума блага,

на страдащите съм готова

душата им да стопля

и блясък да запаля в гаснещи очи,

когато в тях замират на надеждата последните искри...

 

Аз галя с топла нежност!

На хората без корист се усмихвам...

Понякога кадем съм,

усмихвам се, дори когато някои се опитват

сърцето ми изстрадало с коварство да подритват...

 

Богата съм с мисли красиви!

И страдам от човечност!

Раздавам се и зная:

понякога съм грешна,

но то е пак от обич,

от жажда с главата да разбия

света на злобата и алчността

и като птица бяла в простора,

с ятото да полетя!

© Ирена Цветанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??