Аз пълна съм със сила!
На хора много мога ръка да подам,
не защото молят,
а от обич да помогна само...
Аз нося светъл огън
за хората, познали радостта,
намирам дума блага,
на страдащите съм готова
душата им да стопля
и блясък да запаля в гаснещи очи,
когато в тях замират на надеждата последните искри...
Аз галя с топла нежност!
На хората без корист се усмихвам...
Понякога кадем съм,
усмихвам се, дори когато някои се опитват
сърцето ми изстрадало с коварство да подритват...
Богата съм с мисли красиви!
И страдам от човечност!
Раздавам се и зная:
понякога съм грешна,
но то е пак от обич,
от жажда с главата да разбия
света на злобата и алчността
и като птица бяла в простора,
с ятото да полетя!
© Ирена Цветанова All rights reserved.
Съхрани в себе си състрадателността, най-големият Божи дар!
И пиши!