26.10.2014 г., 9:35 ч.

Товар 

  Поезия » Философска
377 0 1

Товар

 

По пресните следи на времето,

настръхнал, търся си пространство,

в което да се скрия временно

от моите пристрастия,

 

от мойте слабости и навици –

да си угаждам, че живея,

от моите жени – възглавници,

които ме прегръщат и се смеят.

 

В оперението на изгряващото слънце,

като птица искам да запея,

а в листата на гората, моето лице,

със зеленината да се слее.

 

Да прокарам длани по тревите,

с цветовете на цветята да прогледна

и като дъга, след дъжд извита,

в синевата на простора се протегна.

 

Да усетя всичко живо  

как живее в мен

и всичко непонятно, но красиво

да се отрази във мен.

 

Тогава ще повярвам,

че макар и временен,

аз не съм товар,

а съм част от времето.

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??