26.09.2014 г., 11:33 ч.

Този кръговрат... 

  Поезия » Философска
434 0 2

 

 

     С всеки - и с теб и с мен

     по нещо все се случва,

     макар да е деня обикновен

     или рядко да се превръща в чудо...

     В низ от върхове и падове -

     запознанства, влюбвания, срещи,

     семейни грижи или раздели

     (когато ти е просто гадно),

     ний се радваме безмерно

     или се злим,

     или сме от мъка онемели...

     Все в този кръг се тъй въртим -

     и онзи ден, и днес, и утре,

     и бащите ни, и ние, и децата,

     разделяни на лоши и добри,

     програмирани като компютри,

     ни увлича кръговрата...

     Така е Всемирът устроен,

     в замайващи кръгове живот,

     раждаме се, за да умрем,

     откъснали парченце небосвод...

     Как не искам да ме овъртява

     цикъла на човешката случайност,

     тихо си мечтая да съм във спирала,

     изначален до безкрайност... 

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • " Все в този кръг се тъй въртим -
    и онзи ден, и днес, и утре,"
    За жалост е така, и колкото и да се стараем да излезем от този кръг, толкова повече не можем! Поздрави за кръговрата на живота!
  • Това е животът -вечен кръговрат!Поздрав!
Предложения
: ??:??