Трака влака, трака влака.
Някой някого ще чака.
Чакам аз какво ли не,
щот съм пълно диване.
Трака влака към Бургас
по минута и по час.
Аз си тракам-,,тра-лала",
щот съм пълна будала.
Трака влака и не спира
сред села и на баира.
Спирам аз на всеки знак,
щото пълен съм ахмак.
Трака влака, бързо кара
чак до следващата гара.
Карам бавно, кат умрял,
щото пълен съм абдал.
Трака влака през гората
и през зейналата шир.
Аз не ставам от софрата,
щото пълен съм тапир.
Влакът стига крайна точка,
ходът свършва му, все пак.
Ти не си добре, бе Гочка,
що се правиш на бунак?
© Георги Янков Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса: