30.01.2018 г., 14:34 ч.

Тракия моя! 

  Поезия » Любовна
362 2 2

Тракия моя пролетно китна!

Трякия моя - очи синьонеби!

Тракия нежна - Памук белопреспа!

И лятно-задушна прегръдка любовна!

 

Прероден като птица, ще мога ли

с вятъра южен над теб да политна?

Като молитва за Слънце през нощ мразовита

ще успея ли с теб да се слея?

 

И с аромат  от цветя в начало на Май

възвисен и пречистен, приседнал във сянка

под песни на славей вълшебни

 

ще отпивам отново от виното твое,

любима приятелко, Тракия моя,

от поет неизвестен наречена Вечност.

© Ангел Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??