7.03.2013 г., 22:31 ч.  

Тралала 

  Поезия » Друга
611 0 3
 
 
Тралала
и без бутилка ром.
Светът е някакъв гигантски вид мравуняк.
А над стъклото-покрив, малък Бог-дете
със любопитство гледа хората. Те пъплят.
Пъплят по улици, пъплят към къщички,
мънички, захарни, тухлени.
Носят си товарчето, мъкнат торбичките,
някои са леки, а други препълнени.
Гледа детето и сънно протяга
мъничко пръстче, към малките хора.
В миг преобръща животи и празници,
смее се Богчето, щурат се мравките...
Тралала... и без бутилка ром.
Хората-мравчици днес са доволни.
Малкият Бог се добра лазешком
до леглото от пух. И засънува великани.


~Endless~

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??