15.04.2010 г., 22:31 ч.

Трансформация 

  Поезия » Любовна
1479 2 29

Безполова съм. Евала, успя

във късче мрамор да ме трансформираш.

С оловени зеници съм сега,

с нов поглед- безразличен и пронизващ.

 

Флиртувах с пет, петнайсет, петдесет,

с единствената цел да те забравя.

Но силата на стария обет

ги спамна до един в графата: "плява".

 

Ръждясаха резетата във мен,

откакто ги заключи и замина.

Прогнозата разчитам ден по ден,

по стиховете ù се ориентирам...

 

Да беше ме залял с киселина

от думи зли, да беше ме напсувал...

Тогава щях по-лесно да умра,

отколкото да тлея в шепа угар...

 

Безполова съм. Евала! Успя!

Брад Пит да ме поиска, ще го къш-на.

Сега съм само сянка от душа,

а тялото - обвивката ми всъщност...

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??