23.08.2007 г., 9:37 ч.

Трапеза за ангели 

  Поезия
891 0 28


                                       Моят ангел ме покани
                                       горе, във небесния палат.
                                       На трапезата за ангели,
                                       между ангели седях.

                                       Поднесоха ми купичка,
                                       до горе пълна с доброта,
                                       сипаха ми чаша милосърдие.                            
                                       Сложиха ми и крила.

                                       Те отлитаха и се завръщаха -
                                       раздаваха от своята храна.
                                       Но нали човек съм си родена,
                                       не можех аз да полетя.

                                       Пребродих боса небесата,
                                       нараних до кръв нозе,
                                       но дар от ангелска трапеза
                                       стисках здраво във ръце.
         
                                       Много  дълъг път изминах
                                       от небето до земята, до дома.
                                       Но от трапезата за ангели
                                       донесох и за вас храна.
                                       

© Магдалена Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??