5.05.2023 г., 0:35 ч.

Трепети 

  Поезия » Любовна
542 2 1

Дали сълзи е ронило небето?
Тревата във сребро блести.
Дали, че зеленеят вън дървета
звездици греят в две очи.

 

Очите топли на едно момиче
загледали се в други две.
А значи ли това, че го обича?
Очите питат на момче.

 

И тръгват по посока - накъде ли?
Прегърнати се знаят те.
В градинката за миг, за малко спрели
и той откъсна ѝ лале.

 

Край тях аз стъпвах мъничко смутена.
В мен спомен лудо затрептя!
Той върна ме в отминалото време
с лалетата и нежността... 

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??