Планетата ни май отива към война,
световна или друга, пак такавa.
Между Русия и Украйна почна тя,
с евреи и араби продължава.
А операцията на Азербайджан
срещу Нагорни Карабах какво е?
А постоянната заплаха към Тайван,
която идва от Китай, защо е?
ООН се мята като риба без вода.
Не знае, милата, какво да стори,
безсилна вече да наложи мир в света,
блокирана от вето и раздори.
А пя ни група „Ахат“ преди време
(помните песента им, нали?),
че щом овчарят започне да дреме,
стадото му наточва зъбѝ.
© Димитър Дунеловски Всички права запазени