13.07.2008 г., 19:46 ч.

Три ризи 

  Поезия » Любовна
873 0 9

Три ризи вчера харизах.

Три шиника щастливи очи.

Господи, моята виза

с три глътчици отложи!

Три пунгии тютюн да изпия.

Три прилива морска вълна.

В три стиха още да свия

къса милувка-сълза.

Три деня да гледам в небето

весели птичи ята.

Три деня да милвам в полето

тежките златни жита.

В три песни да литнат след мене

моите луди мечти.

Три нощи душата да стене,

да пали луна и звезди.

И когато във бялата зима,

ще целунеш и мойто чело,

в думите след мен ще ме има

и в разплакано женско око...

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??