25.02.2017 г., 13:26 ч.

Трифон Иванов 

  Поезия » Оди и поеми
715 1 0

Трифон Иванов

Една звезда за миг угасна,
звезда от Българският златен тим,
остана тя завинаги безгласна,
но за нас е вечният непобедим!

Една легенда от Пеневата чета,
легендата със номер три,
отзад подкрепяше си своите братлета
и нямаше нападател, който да те покори!

Един човек от българския род,
човек обичащ своя трикольор,
ще липсваш,Туньо, на цял народ...
на съдия, футболист... треньор!

Със страшен поглед и брада гъста,
всяваше навсякъде респект,
противника събаряше под кръста
и наш'та система (4:4:2) имаше ефект!

Скриваше им топката и всекого разплака,
велики сили лежаха в твоите крака,
кой ли от бутонките ти не проплака
и получаваше признание на край света!

Оставаш завинаги в нашите сърца,
вечният защитник на нашата врата,
оставаш завинаги великият кумир,
дано си на по-добър терен – ПОЧИВАЙ В МИР!!!


Димитър Димитров

© Димитър Димитров Всички права запазени

Текстът е в памет на великият Туньо!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??