28.01.2014 г., 22:06 ч.

Трифон Зарезан 

  Поезия » Друга
443 0 0

 

     ТРИФОН   ЗАРЕЗАН

 

 

С почит днес ще срещнем Зарезан.

На дедите ни традиция отколе,

винарски празник весел и засмян,

за берекет и пълнина ще се помолим.

 

И нашенско хоро ще завъртим

до нивата с кютук заскрежен,

с молитва и любов благословим,

пръчки с благодарност ще отрежем.

 

А котлето с виното червено

и китка здравец отстрани,

пред тъпана в ръце игриво

Трифон менче ще държи.

 

С наздравица и музика лозари

ще леят вино от сърце

с кани, с бъчви на площада

тост ще вдигат с две ръце.

 

Хаерлия де е и берекет,

реколтата наесен да прелива,

дай Боже всекиму късмет

със здраве вино да разлива.

 

 

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??