1.06.2010 г., 21:39 ч.

Триптих 

  Поезия
657 0 16

                                                                                                        

 

Понякога

 

подобно на лагуна

прикривам в пазвата си оредели чувства

нозете ми са бялото на макове

докоснеш ли ги – ставам друга

за миг забравям че съм минало

и пак рисувам от звезди пътеки

покривам с длани всяка искреност

за да зимува в мен навеки

 

И някак недокосната се вплитам

в единственя порив  да останеш

(дори не знам какъв  е смисълът…)

a може би е време да забравиш

 

***

 

(а знам... че ще  боли до скъсване...)

 

... и с всяка стъпка утрото

ще се прицелва все пò вляво

до кости ще разголва тишината

сънища в които ще сме цяло...

и теменугите ще тлеят под звездите

и ще рисуват каменни градини

a есенно ще стене вятърът

в косите ти с изгубени години...

безмълвие по устните ще срича

неказани от удари копнежи

ще спре дъждът по пясъка

и мислите ти с крясък ще отреже

и ще кърви до скъсване...

и все пò вляво спомени ще стича...

за утрини погубили очите ти

в мечтите на едно момиче...

 

***

 

(защото някак  ще се случи...)

 

Ще потече денят измършавял от болка

все пò на запад – длани да прикрие

и сигурно ще стене сипкав вятър

по устните – дъха ти да изтрие...

 

И без да стихва ще танцува залез

в очите ми –  избърсал всеки порив

и в тъмното ще стели тиха ласка

по мигове – пресипнали от обич...

 

Безлунна Есен ще краде до синьо

и ще гради по теб  пустини

преди да се събудиш ще съм минало

погубило неслучени пъртини...

 

и песни ще разплита тишината

в гнездо от кал ще вплита бледи длани

ще завали дъждът – все тъй неканен

напук на всичките забрани...

 

И с всяка стъпка ще отеква утро

и ще звучи по пясъка с надежда

в ръждиви сенки ще бродира лято

море в което не проглеждам...

 

Един ден просто ще се случи...

 

ще се събудиш от съня ми бавно

денят ще е отминал с вятъра

а тамотляво... 

ще е празно ... 

 

 

 

 

 

© Бехрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??