... трите кучета на ненужното ми огниво,
станаха Богове на Търпението... или безполезността на
Бога на Очакването...
Кръгла хралупа за тайнства.
Нощта е апаш на стражаря.
На себе си Каин съм.
Главнята на дънера пари.
Четирдесет дни за опашка.
На конят копитото съхне.
Буря ли кораба лашка.
Пламък по лед заглъхва.
Пътят е сечен нагоре.
Сова встрани поглежда.
Реката с корем разпорен.
Никнат треви от прежда.
Човки из глухото тракат.
В мрака по бялата пита.
Някой стои и чака.
С нетърпение неотлитнало.
Има стара гаванка.
Две-три глави кокичести.
Истината на Ханко.
Има Бог за езичници.
© Таня Георгиева Всички права запазени
...!