ТРИТЕ МЕЧЕНЦА
Ние сме меченца три,
хубостниците на мама
и в белите – най-добри,
по на двеста килограма.
Рунтавел, Медун и аз
вече сме почти големи.
Скоро ще сме в първи клас.
Бухалът ще ни поеме.
Най-обичаме в игри
животинките да плашим,
а на горските пчели
питите им да тарашим.
Скоро в нашата гора
бе дошъл ловецът Сандо.
Водеше го по следа
дакелът му с име Рамбо.
Там, до клонестия дъб,
им устроихме засада.
С рев ги изненадах в гръб.
Рамбо в шумата припадна.
Вляво изръмжа Медун,
Рунтавел пък бе отдясно.
И загуби Сандо ум,
че приклещен бе натясно.
Пушката си изтърва,
с вик през храстите спринтира.
Скоростта му бе добра,
за рекорд се номинира.
В горския музей след час
пушката му окачихме.
Мама се гордее с нас.
С бойна слава се сдобихме.
Сандо с Рамбо, нов тандем,
вегани са активисти
и след онзи весел ден –
откровени пацифисти.
© Vasil Ivanov Всички права запазени