4.06.2017 г., 13:39 ч.

Трудна прошка 

  Поезия » Любовна
723 1 2

Георги Костодинов

 

Трудна прошка

 

Нима е толкоз трудно да простиш?

Нима е толкоз трудно да забравиш?

Най-лесно е за теб да ме виниш!

Страхуваш ли се за да го направиш?

 

Веднъж ли аз прощавах и мълчах?

Веднъж ли срещах утрото неспала?

За теб тогава най-добрата бях!

И пак така със страст съм те желала!

 

Заспиваше до мене уморен

а аз притихвах да не се събудиш

и чаках търпеливо ден след ден

като преди отново да ме любиш!

 

Но ти едва ли ще ме разбереш?

Не си усетил още самотата

когато няма при кого да спреш,

а времето ти чука на вратата!

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??