26.07.2008 г., 22:34 ч.

Трябва ли? 

  Поезия » Философска
443 0 2

Къде е приликата на сърцето с хаоса?

Къде събират се покоя с мир?

Защо остават твърди костите,

а мека е душата в пир?

 

Кога ще чуя медните камбани?

Кога ще видя новите очи?

Кога ще тичам в мир с избраните

и с трепет  ще плета мечти?

 

Къде е новият ми свят безсилен,

защо го чакам и не идва той?

Нима ще трябва, див и мирен,

да чакам до безкрай във вой?

 

Не мога вече да стоя облечен

във бели дрехи, тихи и добри.

Ще трябва през света отречен

да тръгна с помисли, докрай дошли.

 

Откакто тихо чувствам и сънувам,

мечтая и копнея за покой.

Ще трябва ли да ритам и лудувам

или ще чуе всичко в мене Той?

© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • да, Нико...
    много вълнения и емоция...времето слага всичко на мястото му...
    и те учи как да вървиш по пътя си...
  • Браво, Нико и на мен ми липсваше , ей ! Пак нещо си объркал заглавието ... нали бяха "... на поета "


    хубаво е и замислящо... и аз съм се питал същото ... но моето е уравнение с много неизвестни ... ти поне си дефинирал... едното в -"Той"


Предложения
: ??:??