30.08.2014 г., 16:21 ч.

Трябва ми 

  Поезия
456 0 4

Трябва ми нощ, за да видя Луната.

Трябва ми ден, за да видя света,

в който познат - непознат те очаквах,

в който разбрах, че съм тръгнал към теб.

Трябва ми огън - да паля зората,

вечност и лудост, събрани в кръвта.

Трябва да спра да залъгвам Съдбата,

няма закон и канон в любовта.

Трябва ми късче дъга над полята,

топла трева и надежда една.

Нежност ми трябва, свещица във мрака,

дъх и целувка, стаени в мига.

Трябва ми вяра, човешка утеха,

обич и допир на длан, топлота...

Трябва ми птица - да пратя в небето,

мойта със твойта звезда да сбера.

© Валдемар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??