27.02.2006 г., 23:08 ч.

Тръгна си.Остави ме сам. 

  Поезия
927 0 3

Пада безплътна нощта,

и няма вече слънце, няма светлина.

Бавно тръгваш си ти,

без да се обърнеш дори.

Пиехме си двама сладкото вино,

което изведнъж стана горчиво.

Пиехме си на масата двама,

ала изведнъж останах сам,

с чашата празна в ръка.

Поръчвам си ново,

ала и то вече не е сладко.

Тръгна си ти,

и всичко угасна.

Тръгна си,

и останаха само сълзи.

Отиде си,

и живота вече горчи.

Паля цигара,

а тя ми люти.

Поръчвам си водка,

а тя сърцето ми гори.

Няма ги вече красивите дни,

останаха само пресните спомени.

Сам съм в нашия бар,

а почва нашата песен.

С кой да танцувам като отиде си ти.

С кой да се смея като всеки тъжи.

На прозореца вече птиците не пеят,

и те свели глава за тебе тъжат.

Тръгна си ти,

и отне ми деня.

Тръгна си,

и разби моята мечта,

пътя си до край с тебе да извървя.

© Владимир Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??