7.11.2022 г., 21:25 ч.  

Тръгнете и вие 

  Поезия
402 1 2

И как да ми липсват звездите? –
в златистото русло проглеждам.
Проблясъци грейват в очите,
а сетне попивам надежда.

Минутите тъй са ми ценни,
във блян до една са обвити.
Навярно жадувам безмерност
защото преследвам звездите.

Откривам си свойта и тръгвам,
да гоня незнайни вселени.
Единствен намирам си пътя –
в космичния прах отразен е.

Тръгнете и вие по пътя,
за всеки посока си има.
Душата безмълвно се лута,
докато покорно премине!

 

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Откривам си свойта и тръгвам,
    да гоня незнайни вселени."

    Много е хубаво, Дани! Всеки си има звездичка и трябва само да я следва...
  • Дани, много ми хареса стихът. Поздравявам те за таланта!
Предложения
: ??:??