6.03.2021 г., 18:02 ч.  

Щерки мои 

  Поезия
259 3 6

Мои снажни зелени богини

насред двора извили снага.

Толкоз много, много години

аз ви крия в мойта душа.

 

Колко малки, мънички вий бяхте,

в магазина на рафта сами.

По дъжда, по полето тъжахте,

и по стръмните остри скали.

 

Вие помните, помните, мили,

как ви купих и взех у дома.

И недраги, бездомни, немили

ви насях в бързореда леха.

 

С вас аз ставах и падах и лазех,

подрязвах, поих и копах.

Всяка зима ви връзвах и пазех

от студа и от ледния прах.

 

А на пролет ви решех косите

и поях ви, торях ви телата.

Тъй минаваха, минаха дните

вие стигнахте връх, планина.

 

Мои мили зелени богини,

възвисили до Бога снага!

Мои мили зелени години

аз ви пазя в мойта душа.

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??