1.01.2021 г., 23:58 ч.

Тук и сега... 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
649 1 3

Тук и сега...

 

Когато ти се случи

нещо толкова голямо-

любовта да кацне

на рамото ти като птичка…

 

И сърцето ти цялото

изпълни се с нея…

и лудо затупти

като песен отекващо,

във всеки нейн атом…

 

Ще се запиташ може би…

Какво ли направих аз,

в предишен живот?

Живот ли нечий върнах,

че днес живот ми даваш ти?

 

Нечия болка ли съм

облекчила, че днес ти си моя лек?

На войник ли рана

съм излекувала, че в теб откривам мир?

 

Какво ли съм направила

на друго място, в друг свят?

За да се озова тук и сега,

закриляна в обятията ти…

 

Водата ли съм била,

която си изпил, изгубен в някоя пустиня?

За да бъдеш ти тук и сега,

въздуха който дишам и издишвам?

 

Не знам съдба ли е?

Избор ли е?

Аз ли те открих? Или ти мен?

Не знам, какво е било преди?

 

Че не мога да повярвам днес,

че може да се изпита такова щастие!

Че само в теб вярвам аз..

Бог направил го е…Сигурно.

Отговори не са ми нужни с теб…

 

Когато ме хванеш за ръце

и погледа ти един е с моя,

и сърцата ни в едно трептят,

само мога да благодаря…,

само мога да обичам...

 

 

Бел. на автора: Скъпи приятели, Честита Нова година! Пожелавам ви тази година да е изпълнена със здраве, с любов и с неща за които да благодарим! ❤️

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, момичета от дъното на сърцето си! Бъдете здрави, вдъхновени и щастливи! 💖
    Благодаря и на всички прочели!
  • Лили, твоята чувствителна душевност, настроена да помага на другите, ме впечатляват! Поздравявам те сърдечно!😃
  • Лили, всеки твой стих е изпълнен с толкова топла енергия! Ти грееш с думите си! Душата ти грее!
    И навярно черпиш тази топлота от извора на любовта. Не спирай да обичаш и бъди все така слънчева💖
Предложения
: ??:??