7.07.2015 г., 15:14 ч.

Тук-там между дзифта 

  Поезия » Пародии
587 0 4

Тук-там между дзифта

 

Вървим ний, вървим тайно, 

под безоблачните небеса

и се.ем едни таквизи л.йна

дет’ ги няма нийде по света.

 

„Мила родна картинка”,

„Бащина стряха”...

В кварталната градинка

кучетата измряха.

 

Бюрократи идват от Европа

да ни скопят и прошнороват,

да вържат кмета и попа

и първо тях натаковат.

 

Или ще сме обезпаразитени,

или ще мрем’е.

Пътят е цивилизован.

Спокойно, всеки ще е натакован.

 

Ще живеем демократично,

по Европейски норми,

няма да е някяк си прилично,

ако не ни изкормят.

 

Ще сменят главите ни,

сърцата ни...

- ще сме нови.

 

Ще останат само грапавините

по земята ни...

- и те в окови.

 

И прокрадваща се тук-там трева

между пукнатините на дзифта.

 

botyo

 

 

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • пари се дават, когато играеш по свирката на някой

    дали ценностите ни са застрашени

    всеобщото приравняване дали е за добре

    а бунтът е насочен към Америка, не към Европа
  • Не ми стана ясно накъде е насочен бунтът! И изобщо има ли бунт, или само бла– бла?
  • е то си е отврат
    умишлено е търсен този ефект
    всяка крайна позиция е такава
  • не ви харесвам никак....
Предложения
: ??:??