29.06.2019 г., 0:06 ч.

Турист 

  Поезия » Любовна
654 0 0

Ще те дочакам
с плахото вълнение
на юнските вълни,
копнеещи за бъдещите бурни вечери,
споделени с преминаващите
влюбени

Че тъй омръзна ми да тръгват
след месец, два,
или когато завали
Затова съм тиха
и само ще шепна,
ще питам мен ли търсиш
или пък с трепет ще мълча,
в очите ще се взирам
дали ще видя онова
за което книги пишат,

а може и тъга.
Ще позная истина
или лъжа,

ще прегърна
или ще продължа

Вълнението тъй ми е любимо,
на вече знам,
че може би е съвсем
по човешки
заменимо
 

© Radiyana Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??