17.03.2015 г., 21:05 ч.

Туршия 

  Поезия
447 0 0

Мълчанието хапе,
знам го от години опит!
Сочих в огледалото и казвах:
"Смазваш самочувствието им!"...
Но ти е ясно, че е трудно да мълчиш
и да показваш деликатност,
натиснат от безброй заровени мотиви,
които в лицето на глупака да разбиеш!
И толкова подправки има в личните
контакти...
Захаросани думи, солени компромиси,
кисели сълзи и още много бонуси.
И трупат се в буркана на търпението,
а мнението на околните облива всичко...
Редя на куп дървените философи,
безценните съвети на хартия
и пламва огън на "доверието"...
След час, след два - туршия!

© Йордан Ботев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??