2.03.2017 г., 19:17 ч.

Творческа вечер 

  Поезия
268 1 8


Гъсто черно мастило,
снежнобяло перо
и ръка – като жило
върху старо бюро.

 

Нещо мъчи поета,
листът още е бял.
Ни звездица просветва,
нито дъжд е валял.

 

Нито сянка от мъка,
ни искрица любов.
Как слова да се пръкнат
в поетичен обков?

 

Но поетът упорства
и със жест обигран
празнотата пришпорва,
от инат обладан.

 

В тази творческа вечер
листът става платно
и мастилена мечка
хърка в купа сено.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??