13.05.2013 г., 15:42 ч.

Творец 

  Поезия
499 0 3

Ако погледна изгрева, когато

едва пробива мрака на нощта.

И видя птици, подредени в ято,

когато се завръщат у дома.

 

Ако загледам цветето красиво,

ухаещо с божествен аромат

и слънцето, разпръскващо игриво 

навсякъде лъчи със златен цвят.

 

Ако послушам воя на вълните,

когато се разбиват на брега.

Ако погледна броя на звездите

и всеки път различната луна.

 

Ако загледам морската стихия

и пясъка, посипан по брега.

Във всичко изброено ще открия

една величествена, Божия ръка.

 

Ако усетя вятъра, когато

немирно роши моите коси.

Донасящ мирис на горещо лято,

на детски смях и весели игри.

 

Ако за миг очите си затворя.

Ако за миг устата замълчи.

Сърцето си тогава ще отворя

пред Бога, който всичко сътвори.

© Ивелина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??