Дъжд ли е или сълзи ръмят?...
Вятър свисти или душата стене?...
Тя ли кърви,
Тя ли пищи в нощта?
Съдира беззвучното,
Мъртво безвремие...
Тя ли раздърпана,
Мръсна, окаяна...
Тя ли отчаяно
Моли звездите?...
Тя ли съдбата проклина,
От лудост изваяна?...
Проклина я...
Че отне й сърцето,
Което обича?...
© Лилия Всички права запазени