18.01.2011 г., 12:16 ч.

Тя разрешава проблемите си с цветя 

  Поезия
641 0 5

 

 

Тя разрешава проблемите си с цветя

За майка ù

Лудата

 

Аз си играя във пясъка

Строя си стена

Докато дойдат вълните ù

Да я срутят

 

Трепери във тъмното

Хапчетата в ръката ù

Стиска ги като побъркана

И ги хвърля в краката си

 

Боси са

И са студени

Нощите прекарани в затвора

(в един малък град – Варшава)

Играем на карти

Четем

И чакаме като кучета до прозорците

 

Обаждам ù се понякога

Да чуя свободата ù

Но тя е пак пияна

И е пропушила евтини цигари

 

Тя разрешава проблемите си с...

Тънки чорапогащници

Черни като на погребение

Няма никакъв ред в косата ù

И няма никакъв спомен за мене

 

Но аз ù се обаждам понякога

И сестрите ми казват че я няма

 

В килията ми са като коледни подаръци

Още хиляди дни

Наредили са се в очакване

Мяукат и се търкат във краката ми

 

*  *  *

 

Аз ще изляза

За малко навън

Ще завъртя опашката си

И ще се ощипя насън

 

17 януари 2011 г.

 

*посветено на Хесус (Джо) Саларез

© Десислав Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??