4.12.2010 г., 17:31 ч.

Тъгата на Бургас 

  Поезия
730 0 2

Тъгата на Бургас

                    На Петя Дубарова

 

Днес приюти ме твоят син Бургас

под твоето небе във Морската градина,

и слушах го, стаила дъх и аз,

как с пролетния дъжд за теб сълзи пролива.

 

Аз чаках да те видя на брега

и в твоите ръце морето да прелива,

да заблести в косите ти звезда...

Но всичко бе потънало във болка сива.

 

Теб чакаше самотният Бургас -

да му дадеш от своята небесна сила...

А с сълзите му сливах се и аз,

дълбоко в себе си Бургас и тебе скрила.

 

                                                         25.04.2010г

© Илияна Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??