12.06.2018 г., 23:24 ч.

Тъжна душа 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
405 0 0

Тъжна душа

 

Душата ми е тресавище от мъка,
душата ми е ранена до смърт,
Но ще издържа, ще издържа.
Прости ми, че мъката в теб задържам.
а тя ме мачка и мачка до сетен дъх.
Но една любов от огъня ме спасява
от старият и щурав живот.
Как доброто сърце да науча
да мрази поне мръсника.
Душата ми без живот остава
мъката реже, като остра кама.
Хляб и сол за всеки ден има,
другар няма за семейния храм.
Задушава ме мъката голяма 
и страшно усмивката някъде
дълбоко се скри.

 

Йонка Янкова

 

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??