9.11.2023 г., 14:59 ч.

Тъжна равносметка 

  Поезия » Философска
274 1 2

Прекалено много вече станахме

жени без нежност, кротост, мекота

мъже без смелост и без уважение

загубили и чест, и доброта

 

Къде остават хората без истина

без свойта радост, вяра в чудеса..

Къде научихме неволно да потискаме

потока на живота, лудостта?

 

Къде отива тихо красотата

изгубила душевност светлина

Защо така боли? Боли душата

изгубила тя вяра във света

 

Изгубена сама и без опора

в един объркан, кух, прояден свят

сред неизброимо множество от хора

за себе си сподиря смисъл тя

 

© Росица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Жени без нежност и мекота.но със силиконови устни и мъже без смелост и доброта.но за сметка на това на токчета.Доста объркан е света Роси....добре си го написала.Поздравления!😄
  • Сякаш чета своите мисли...
    Поздравявам те!
Предложения
: ??:??