6.02.2010 г., 20:10 ч.

Тъжни домове 

  Поезия » Друга
481 0 2

О, колко много тъжни домове!

Зад зидовете с погледи студени

ме срещат и изпращат! Без криле,

стърчат над тях забравени антени...

 

Човешки смях тревожния покой

на дворовете днес не нарушава!

Вратите са безмълвни... Няма кой

в огнищата да разгори жарава!

 

Навярно някъде, сред чужда реч,

стопаните им всеки ден добруват,

а в нощите сънуват как, далеч

на юг, лози под слънцето лудуват!

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??