3.03.2017 г., 14:37 ч.

Тъжни и смешни рими 

  Поезия » Хумористична
1319 0 0

                     Тъжни и смешни мисли са тия, 

                         дошли на маса пред салата в чиния

                         и чаша домашна ракия!

     

    Работих  уж добре, виж – ордени, медали  

    и мислех си, че нещичко на таз страна сме дали,

    но доживях аз истината черна – 

    да получавам  пенсия  мизерна,

    а виждаш обществото ни елитно

    как граби подло, алчно, ненаситно.

     Мираж ли се оказа моят идеал

     на старини попаднах в квота "лош мат'рял"

     благодарим на вождовете наши – 

     рояци от лапачи и апаши,

     дължим им най-сърдечното признание,

     че ни отритнаха в изгнание.

 

 

      Ний ще те помним, Бойко, като вожд велик,

      строител на далечни магистрали,

      на партията ГЕРБ ти верен бе войник,

      обливан от признания похвали,

      Ще вдигнем паметник със поза тъй позната – 

      навирил нос със ножица и лентичка в ръката.

      Защо са избори? Със нас или без нас

      ще драпаш смело пак да си на власт,

      че ти на власт не си се ощ' оял

      а ние сме от лошия мат'рял,

      пари ще даваш пак за магистрали

      а пък народа вълците го яли.

 

 

© Dimitar dimitrov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??