ТЪКАЧЪТ НА ВЪЛШЕБНИТЕ КИЛИМИ
... донадих си към грижите една,
която – ама никак! – не тежи ми,
да ви тъка – огрян от Светлина! –
по цяла нощ Вълшебните килими.
Красиви стават! – в меките ресѝ
понякога със обич Бог се вглежда,
невям от мъките да ни спаси? –
да ни дари две шепици надежда.
Орляк дечица – в седем сутринта,
с надеждицата плаха да се будим,
че Господ с най-дебелата черта
зачеркнал е световните заблуди.
Към по-добри Вселени да летим,
и да се видим малко по-добрички –
в един живот без маска и без грим,
щастливи като песнопойни птички.
Дори и аз ще нижа – вдъхновен,
по цяла нощ несръчните си рими.
Дано и вас споходи някой ден! –
тъкачът на Вълшебните килими.
26 февруарий 2024 г.
гр. Варна, 7, 50 ч.
© Валери Станков Всички права запазени