25.04.2015 г., 21:35 ч.

Тъмната Гора 

  Поезия » Пейзажна
624 0 0

Тъмната Гора

 

Чуй песента на тъмната гора,
там долу под пълната луна.
Стихия нежна се прокрадва и
гали целуващите се листа.

Многобройни скрити гласове ехтят,
див е животът сред високите дръвчета.
Но в красотата крият се зверове жестоки,
дебнат тихо и безпощадно, и гладно.

И факлата в ръката на странник гори,
ще пъди едни, а други ще ги разяри.
Не знаеш ли, страннико, обречен,
такъв е животът в тъмните гори.

© Красимир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??