18.10.2012 г., 9:54 ч.

Тъмни ноти 

  Поезия » Друга
611 0 1

Тъмни ноти

 

 

Къде сте, познати лица,

умело в ъгъла скрити?

Отмина като ден младостта -

всички спомени - с радост покрити,

всички погледи - към звездите изтрити!

 

А днес аз стоя все така

сив, безмълвен и тих

и сещам се за времена,

посипани с прах пепелив.

 

Нямаше място за нас - 

бойци към звездите... простора,

след нас идват други лица,

след нас те пристигат... природа!

 

И опитваме да отлепим

от дланите груби живота,

и искаме да си простим,

но не можем... изтича ни срока.

 

А децата след нас са пионки,

както бяхме и ние... дружина

... и за грешки, мъки и болки

няма дом, има само пустиня!

 

Изтича ни времето... жалко!

Изтича до последна минута!

А детето във мен е по-малдо

и съдбата му остава... нечута!

 

Житейският опит лъжа е!!!

Той забравя се както всемира!

Мислиш, че нещо научил си

... докато научиш го, ти вече умираш!

 

И живееш със страх... безпокойство,

и живееш ден подир ден,

и го няма твоето достойнство

... ти си никой... сам... осквернен!!!

 

 

© Юнеско Чомски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "и искаме да си простим,
    но не можем... изтича ни срока"

    Много е силно и въздействащо!
Предложения
: ??:??