25.05.2008 г., 1:35 ч.

Търсейки, разбрах, че вече имам 

  Поезия » Любовна
621 0 1
 

Аз търся във море от страсти

спокоен бряг, но на самотен сал,

да плувам към стихиите опасни

готова съм, щом остров би ми дал.

 

Аз търся сред небето от мечти

звезди омайни, ала своите очи

да изгоря със слънчеви лъчи,

готова съм, щом слънцето си ти.

 

Аз търся на земя, скована от злини

висок, далечен връх от тях да ме спаси,

но да ме погълне тя във себе си дори

готова съм, до мене щом си ти.

 

Така ти земните недра

във свойте длани две събра,

а твоите очи опасни

са две звезди омайно-страстни.

 

Дари ми тез очи - звезди омайни,

защото те ще ми разкрият твойте тайни

и своето сърце на мене подари,

защото знам, че любовта си в него скри.

 

 

© Галина Матева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??